אחזקת בריכה – צ'קליסט

בריכת שחייה – פרטית, מוסדית או ציבורית – היא כיף גדול ותענוג בחודשי הקיץ החמים, כאשר בעזרת מערכת חימום מתאימה ויעילה אפשר גם ליהנות מהבריכה רוב השנה ואפילו כל השנה. אך לצד כל הכיף מהבריכה, מגיעה גם אחריות, לשמור על הבריכה תקינה, נקייה ומתפקדת, ולשם כך צריך לתחזק אותה בצורה טובה וקבועה. לכן הכנו עבורכם רשימת צ'קליסט לאחזקת בריכה עם כל מה שאתם צריכים לעשות.

אחזקת בריכה

איך לשמור על תקינות הבריכה?

לפניכם פעולות חשובות לשמירה על תקינות הבריכה שלכם, חלקן פעולות אחזקה יומיות, חלקן שבועיות וחלקן תקופתיות בכל רבעון או בין עונות הרחצה.

  • כיסוי לבריכה: אופטימאלית, הבריכה צריכה להיות מכוסה עם כיסוי מתאים וייעודי כל זמן שאינה בשימוש – בעיקר רלוונטי לבריכות פרטיות וביתיות. המינימום מבחינת דרישות הוא שהבריכה הפרטית תהיה מכוסה בצורה תקינה ואיכותית בלילה לאחר יום של שימוש ובעונות בהן אתם לא משתמשים בה. בין עונות השנה והרחצה, יש לנקות את הכיסוי ולוודא שהוא תקין ושלם.
  • מסנן פיזי לבריכה: כדי שהמים המסוחררים בבריכה יהיו נקיים, יש להתקין במערכת מסנן פיזי העוצר חלקיקים ולכלוך – בעיקר לפני כניסת המים למשאבה. מסנן המשאבה יהיה לרוב בתצורת סל רשת הכולא בתוכו שערות ושאר חלקיקים גדולים יחסית ויש לנקותו אחת ליום או בכל כמה ימים בבריכות עם נפח שימוש נמוך. בבריכות פרטיות קטנות אפשר להשתמש גם במסנן קרטריג' הכולל מניפות נייר צפופות – את המסנן הזה יש לנקות בכל 3-4 ימים תחת מים זורמים ועם מברשת מתאימה. החלפת המסנן היא בהתאם להוראות היצרן או בכל רבעון. המהות כאן היא להשתמש במסנן פיזי כלשהו ללכידת לכלוך יחסית גדול הפוגע באיכות המים ועלול לפגום בציוד הבריכה.
  • מסנן חול: מסנני חול מספקים סינון מקצועי, מקיף ומאוד איכותי למי הבריכה וישנם מסננים בגדלים המתאימים לגדלים שונים של בריכות. המים המסוחררים במערכת עוברים דרך החול המיוחד בתוך המסנן וכך נלכדים גם חלקיקי לכלוך ומזהמים קטנים. מבחינת אחזקת בריכה עם מסנן חול, זה מאוד פשוט – מעבירים את ברז המסנן למצב ההפוך וזה שוטף אותו, מוציא את המים עם המזהמים לביוב ומכניס מים נקיים.
  • ניקוי מסילות גלישת המים: בבריכות יש לעיתים מסילות גלישת מים, אלו מעבירות את המים משפת הבריכה למערכת סחרור וניקוי המים. חשוב לנקות מסילות אלו בצורה שוטפת, אחת ליום או מקסימום אחת לכמה ימים.
  • רמת כלור תקינה: הכלור חיוני כדי להשמיד חיידקים ושאר מזיקים וזיהומים במי הבריכה וחובה להשתמש בו עפ"י הוראות משרד הבריאות. הכלור גם שומר על רמה תקינה של חומציות המים. רמת ה-PH (מידת החומציות או הבסיסיות) של בריכת שחייה צריכה להיות בטווח של 7.2 ועד 7.6 (בסיסיות עדינה). בעזרת ערכות בדיקה ייעודיות יש לבדוק את רמת הכלור בבריכה ולתקן בהתאם לתוצאה ע"י תוספת כלור או הורדת כמות הכלור במים. ערך PH נמוך מיד ישחק מהר יותר את ציוד הבריכה, יבזבז לכם יותר כלור וגם ייצור צריבה בעיניים, בעוד שערך PH גבוה מדי מקדם הצטברות אבנית על הבריכה והציוד שלה ולעכירות במים ולפגיעה ביכולת החיטוי של הכלור.
  • ציוד חימום הבריכה: אם יש לכם מערכת לחימום בריכת שחייה באמצעות משאבת חום – בהחלט הרווחתם ואתם יכולים ליהנות בבריכה למשך עונת רחצה ארוכה יותר עם מים חמימים וכיפיים. מערכת החימום מצריכה בקרה שוטפת ומעט תחזוקה. טמפרטורת המים בבריכה בחודשים הקרירים יותר, צריכה להיות בסביבות 27-30 מעלות צלזיוס, כאשר בקיץ הטמפרטורה האידיאלית צריכה להיות כ-29 מעלות ולא לרדת הרבה מעבר לכך (מה שיקדם תנאי שחיקה בציוד הבריכה).
  • גובה המים: פעולת אחזקת בריכה יומית היא בדיקה של גובה המים בבריכה. המים צריכים להגיע עד לשפה העליונה של הבריכה וגם להיות צלולים, זה מעיד, בצורה ראשונית וברורה לעין, שמשאבות סחרור המים עובדות כשורה וכי מידת הסינון תקינה.
  • ניקוי הבריכה עצמה: מעבר לניקוי וחיטוי המים בבריכה, חשוב גם לשמרו על הבריכה עצמה נקייה. הדרך הקלה והטובה ביותר היא להשתמש ברובוט ניקוי ייעודי. פשוט מכניסים את הרובוט בלילה כאשר סיימתם להשתמש בבריכה, הוא מנקה את כל רצפת הבריכה אוטומטית ובבוקר מוציאים אותו ומנקים את המסננים שלו.

שימרו על הבריכה שלכם ותחזקו אותה היטב, כך תוכלו ליהנות ממנה בצורה המיטבית לאורך כל עונת הרחצה ולאורך שנים, עם מינימום תקלות והוצאות מיותרות.