שילוב מערכת חימום תת רצפתי בפרויקט בנייה רוויה

אין ספק שכיום, אחד החלומות עבור המון בוני ורוכשי בתים חדשים הוא מערכת מפנקת וכיפית של חימום תת רצפתי – חלום שהיום הוא נגיש ואפשרי הרבה יותר מכל זמן אחר בעבר בתעשיית הבנייה והתשתיות בישראל. אבל, מה לגבי מי שקונה דירה חדשה או עושה שיפוץ לדירה בבניין דירות בבנייה רוויה? היום נסביר לכם מדוע וכיצד גם בבנייני דירות בהחלט ניתן להתקין את מערכת ההסקה התת רצפתית שאתם חולמים עליה. 

חימום מרכזי תת רצפתי מהווה דרך יעילה, מפנקת, נעימה מאוד וגם יעילה אנרגטית לחמם בתים וחללים בחודשי החורף, כאשר מערכות מבוססות חימום מים באמצעות משאבת חום מתקדמת ויעילה הופכות יותר ויותר פופולאריות ויעילות בשנים האחרונות. אך משום מה, בציבור רוכשי הדירות בישראל ולא אחת גם בקרב ציבור הקבלנים, קיימת תפיסה שגויה ומוטעית כי אפשר להתקין מערכות הסקה תת רצפתיות רק בבתים פרטיים צמודי קרקע, בגלל מבנה ומרכיבי המערכת. קבוצת סולארי הוכיחה ומוכיחה בכל הארץ עד כמה זוהי טעות! 

למעשה, בהחלט אפשר ולא אחת אף כדאי כלכלית ותפעולית לשלב גם בבנייני מגורים בבנייה רוויה – בין אם בתהליך הבנייה המקורי ובין אם במסגרת שיפוץ מקיף לדירה/בניין – מערכות של חימום מרכזי תת רצפתי, כולל את האפשרות העדיפה, היעילה והזולה יותר לתפעול של מערכת חימום תת רצפתית מבוססת משאבת חום וסחרור מים חמים בצנרת מתחת לרצפה (החלופה העדיפה והאטרקטיבית יותר לעומת חימום תת רצפתי חשמלי שהוא יקר ופחות יעיל). 

התקנת המערכת בתהליך בנייה חדשה

באופן טבעי והגיוני טכנית והנדסית, הרבה יותר קל ופשוט להתקין את המערכת בדירה הנמצאת בתהליך בנייה. זה נכון לגבי בית פרטי צמוד קרקע וגם לגבי דירה בניין דירות גדול. זאת משום שהכי חכם ויעיל להתקין את הצנרת התת רצפתית, את מרכזיית הברזים, אמצעי הבקרה והשליטה במערכת וכיוצא באלו עם מרכיבי המערכת, לפני התקנת הריצוף בדירה ולפני השלמת שלבי הגמרים. 

כפי שקבוצת סולארי ביצעה ומבצעת בשלל פרויקטים ברחבי הארץ, ניתן להתקין מערכת חימום תת רצפתי בדירה בודדת בבנייה בבניין דירות ובמסגרת שדרוגים שהרוכשים מבצעים בעצמם ובנוסף ניתן גם לבצע התקנה רוחבית וגדולה של מערכות הסקה מרכזית דירתיות בכל הדירות בבניין, כחלק ממפרט הדירה שהקבלן מספק. 

איפה ממקמים את משאבת החום?

מבחינת מיקום משאבת החום למערכת התת רצפתית הדירתית, ניתן להתקינה עם יתר המזגנים והמערכות החיצוניות של הדירה, בפינה על מרפסת גדולה או מחוץ לחדר/מרפסת שירות/כביסה. לחלופין, ניתן להתקין את משאבת החום על הגג של הבניין, אם זהו מודל המערכות המיושם לרוב או כל הדירות בבניין המסוים. כאמור, בכל מקרה וגם למערכת בודדת לדירה אחת בבניין דירות וגם לכל הדירות בבניין, הכי טוב ופשוט לבצע את התקנת המערכת בשלבי הבנייה, אך גם אם זה לא בוצע כך בבנייה המקורית, הדלת לא סגורה בפניכם.

התקנת חימום תת רצפתי בדירה בשיפוץ

לא רק שניתן ואכן מתקינים מערכות הסקה תת רצפתיות גם בבנייני דירות ופרויקטים של בנייה רוויה חדשים, אלא שבהחלט ניתן לקבל את הפינוק ויעילות החימום של המערכת גם כאשר משפצים דירה בבניין. זה אמנם מעט מורכב יותר בחלק מהמקרים ותלוי בסוג והיקף השיפוץ, אך כמעט בכל מקרה זה לגמרי אפשרי טכנית. 

אידיאלית, בשיפוץ הדירה תפורק הרצפה הקיימת. אם מפרקים ומחליפים את הריצוף בדירה במהלך השיפוץ, אז לפני התקנת הריצוף החדש מניחים את הצנרת התת רצפתית ואת יתר מרכיבי סחרור המים והשליטה והבקרה. משאבת החום ויתר מרכיבי המערכת מותקנים באופן דומה לביצוע הפרויקט כאשר מדובר על בניה חדשה. 

מה אם לא מפרקים ומחליפים את הריצוף?

אם משפצים את הדירה ולא מפרקים ומחליפים לגמרי את פתרון הריצוף, האפשרות להתקנת מערכת תת רצפתית תלויה במאפייני ומבנה הדירה. יש מצבים בהם אפשר לבצע התקנה מיוחדת על גבי ריצוף קיים ולרצף מעל הצנרת – מה שכמובן יגביה את גובה הרצפה. אך אכן ישנם מצבים בהם אם משאירים את הריצוף הקיים, אין אפשרות טכנית להתקין חימום תת רצפתי מבוסס צנרת מים חמים ומשאבת חום, פשוט כי אין מקום. 

במצבים אלו, יתכן ותוכלו להתקין מערכת חשמלית, הפועלת עם גופי חימום תת רצפתיים דקים שניתן להתקין על ריצוף קיים ולרצף מעל בפרקט למשל – אך מערכות אלו משמעותית יקרות יותר להפעלה ופחות יעילות אנרגטית.

היתרונות והכדאיות של שילוב חימום תת רצפתי בדירה עם סולארי

  • פתרון החימום הכי נעים, מפנק וכיפי.
  • יעילות אנרגטית גבוהה ויצירת מסה תרמית אופטימלית במרחב הדירה.
  • השבחה מהותית למפרט הדירה – מה שיעלה את ערכה בעת מכירה / השכרה.
  • מערכות שליטה ובקרה המאפשרות התאמה אישית וייעול אנרגטי נוסף בתפעול המערכת.
  • ניסיון מוכח ועשיר בהתקנת מערכות חימום מים והסקה מרכזית, כולל בבנייני דירות ודירות בשיפוץ.
  • שימוש במשאבות חום יעילות, אמינות ומתקדמות, כולל התאמה אישית של מוצרים להתקנה בפרויקטים של בנייה רוויה ודירות בודדות בבנייני דירות. 

פוסטים קשורים