בבתים מודרניים, מערכות חימום התקדמו מאוד, כאשר חימום תת רצפתי הפך פופולארי במיוחד וגם נגיש הרבה יותר בשנים האחרונות בשוק הבנייה והשיפוצים הישראלי. מערכת הסקה מרכזית שבה החום עולה מהרצפה, מספקת פינוק אמיתי ואת תחושת החום הכי נוחה, נעימה ואיכותית למול כל החלופות – ותרמוסטט הוא אחד האלמנטים הקריטיים המאפשר לכל ה”קסם” הזה לקרות.
צוות סולארי יסקור עבורכם את החשיבות והמשמעות של תרמוסטט במערכת חימום תת רצפתית – כמובן תוך התמקדות במערכות הפועלות על בסיס משאבת חום וסחרור מים חמים בצנרת ייעודית מתחת לרצפת הבית, כי אלו המערכות שקבוצת סולארי מייבאת, מתכננת ומתקינה והן גם הטובות, האמינות והיעילות ביותר.
מהו תרמוסטט?
ראשית כל, נתחיל בהגדרה של מהו בכלל הרכיב שאנו מדברים עליו. תרמוסטט, בעברית נקרא לעיתים וסת חום, הוא מכשיר המיועד לווסת טמפרטורה באופן אוטומטי. הוא עושה זאת באמצעות כיבוי או הדלקה של מערכת חימום (או קירור כמובן), בהתאם לצורך ולפי טמפרטורה נמדדת. כך, הוא כולל יחידת מדידת טמפרטורה באוויר החדר או החלל הרלוונטי או בתווך של מים חמים (או נוזל אחר) וגם יחידה חשמלית השולטת על תפעול מערכת החימום או הקירור.
יש תרמוסטט במזגן, בקומקום חשמלי, בתנור האפייה שלכם וכמובן בעוד מכלול אדיר של מוצרים ביתיים ומערכות תעשייתיות.
תרמוסטט במערכת תת רצפתית
במערכות הסקה תת רצפתיות הפועלות על ידי חימום מים המסוחררים בצנרת מיוחדת מתחת לרצפה, יכולים לפעול כמה תרמוסטטים, הפועלים בשילוב:
מכשיר מרכזי ועיקרי המודד את הטמפרטורה בחללי החדרים המחוממים ומתאים את המערכת להגעה לטמפרטורה הרצויה שהוגדרה ע”י המשתמשים, בין אם באופן רוחבי וגורף בכל המערכת ובחלל מרכזי אחד ובין אם בחדרים השונים בנפרד, בהתאם לסוג המערכת ובקרי השליטה.
בנוסף, לפעמים יותקן תרמוסטט נוסף המודד את טמפרטורת המים החמים במערכת, גם להתאמה לדרישות החימום, גם לבטיחות וגם כחלק ממערכת השליטה והבקרה של זרימת המים במערכת.
מיקומו
מכיוון שמדובר על מכשיר המודד את הטמפרטורה וצריך “להחליט” האם להגביר, להחליש או לעצור את החימום במערכת חימום תת רצפתי, המיקום שלו קריטי, כמו גם השימוש במכשור אלקטרוני אמין, מדויק ואיכותי במיוחד. ברמה הפשוטה ביותר, ה=הוא צריך להיות מותקן במיקום מרכזי, לרוב בסלון הבית שהוא המרחב הגדול ביותר שיש לחמם – בבתים ישראלים רבים הסלון מחובר למטבח ולפינת האוכל, אז ביתר שאת זהו מיקום מושכל.
באופן הגיוני וכדי לקבל מדידה מדויקת ואמינה, הוא יותקן הרחק מחלונות היכולים להכניס פרצי אוויר, מאור שמש ישיר וממקורות חום ישירים – אז לא מתקינים על הרצפה כמובן אלא פחות או יותר בגובה הסטנדרטי של מתגי תאורה, תריסים וכיוצא באלו
איך התרמוסטט משפיע על משאבת החום?
מערכות הסקה המשתמשות במשאבת חום המסחררת מים חמים בצנרת התת רצפתית בתוך הבית הן הסוג הפופולארי ביותר של מערכות אלו – ובצדק רב! במערכות הסקה אלו התרמוסטט מתקשר עם בקר המחובר אל משאבת חום ולעיתים גם למרכזת צנרת המים החמים. הבקר, או הבקרים, משתמשים בנתונים הנשלחים ממנו כדי להשפיע על מידת החימום בהתאם לצורך, כולל לכבות את החימום כדי לא לעבור את סף הטמפרטורה העליון שנקבע.
התאמה אישית ותכנות
במערכות המודרניות והחדישות, המכוונות לנוחות מקסימאלית לצד יעילות אנרגטית גבוהה במיוחד, ניתן לתכנתו בצורה קלה כדי להגיע להתאמה אישית מעולה של המערכת. כך למשל ניתן להגדיר טווחי טמפרטורה ספציפיים לשעות מוגדרות במהלך היום, למשל מינימום חימום במהלך היום ויותר חם בשעות שנמצאים בבית, וכיוצא באלו. כמו כן, תרמוסטטים חכמים חדישים בחימום תת רצפתי מאפשרים גם שליטה ובקרה מרחוק, למשל דרך אפליקציה ייעודית בסמארטפון.
רוצים לשמוע עוד? צריכים לשאול אותנו שאלות טכניות לגבי התרמוסטטים החכמים, האמינים והמשוכללים שאנחנו משתמשים בהם? צרו קשר ונציגינו ישמחו לפרט ולהגיע לפגישת ייעוץ לא מחייבת.